nieuws

Hide & Seek, Maarten Baas in Groninger Museum

Interieur

Vanaf 18 februari is in het Groninger Museum de eerste grote overzichtstentoonstelling van de Nederlandse ontwerper Maarten Baas te zien. Hide & Seek, Maarten Baas toont de veelzijdigheid van zijn werk van de afgelopen 15 jaar. Naast beroemde series als Clay en Smoke wordt ook nieuw werk getoond.

Hide & Seek, Maarten Baas in Groninger Museum
foto: Lisa Klappe

Baas’ ontwerpen bevinden zich op het snijvlak tussen kunst en design en staan bekend als conceptueel, humoristisch, rebels en theatraal. Hij studeerde in 2002 af aan de Design Academy Eindhoven met de serie Smoke, waarvoor hij meubilair verbrandde en behandelde met een transparante epoxy-laag , waardoor het weer bruikbare meubelen werden.

Primeur

Een primeur van de tentoonstelling is de 8-delige serie video’s Hide & Seek, die speciaal voor de tentoonstelling is gemaakt. Ook wordt een gelijknamig boek uitgegeven met foto’s van Erwin Olaf, Anton Corbij en Lisa Klappe.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling wordt het MendiniRestaurant in het Groninger Museum volledig ingericht met de unieke Clay-meubelen. Deze zijn handgemaakt met synthetische klei.

De tentoonstelling is te zien van 18 februari t/m 24 september

Reageer op dit artikel