nieuws

German Design Award 2017 voor Dirk Ploos van Amstel

Interieur

Afgelopen week is in Frankfurt de German Design Award 2017 uitgereikt aan de Nederlandse ontwerper Dirk Ploos van Amstel. Hij ontving deze jaarlijkse onderscheiding van de Duitse Rat für Formgebung voor het ontwerp van de wandkapstok Wheels, ontworpen voor kapstokkenfabrikant Van Esch.

German Design Award 2017 voor Dirk Ploos van Amstel

De jury toonde vooral waardering voor de vele mogelijkheden die de kapstok biedt.  De haken zijn tegelijkertijd wieltjes, waardoor de ruimte tussen de haken eenvoudig kan worden vergroot of verkleind. De haken zijn zo vormgegeven dat je er werkelijk alles aan kunt ophangen. Dat maakt de kapstok geschikt voor vrijwel iedere ruimte in huis. Bovendien heeft de kapstok een kleine opstaande rand, zodat je er een spiegel of een grote foto op kunt zetten.

Reageer op dit artikel