nieuws

Nominaties ARC17 Interieur Award bekend

Interieur

Renovatie Tandheelkunde Radboud Universiteit door Ex Interiors, Rijnstraat 8 door OMA en Sony Music Entertainment door Space Encounters zijn genomineerd voor de ARC17 Interieur Award. De jury onder leiding van Michiel Hofman selecteerde deze projecten uit een totaal van 100 inzendingen. De ARC17 Interieur Award wordt uitgereikt aan een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject, en wil de werelden van ontwerp, opdrachtgeverschap en productvormgeving dichter bij elkaar brengen.

Nominaties ARC17 Interieur Award bekend
Tandheelkunde (Ex Interiors), Rijnstraat 8 (OMA), Sony (Space Encounters)

Voor de ontwerpprijs werd een recordaantal van 100 projecten ingezonden. Deze verschilden van particuliere woonhuizen tot complete kantoorinrichtingen van duizenden vierkante meters. Omdat de schaal sterk verschilt is elk ontwerp in zijn eigen opgave en context beoordeeld. Hierbij lette de jury onder andere op de mate van vernieuwing en of een ontwerp wat losmaakt. Hoe werk je als ontwerper in een wereld waarin alles steeds meer op elkaar begint te lijken?

Nominatie 1: Renovatie Tandheelkunde Radboud Universiteit

Ex Interiors i.s.m. Wiegerink zocht bij de renovatie van Tandheelkunde Radboud Universiteit naar de juiste tegenhangers van het brutalistische beton. Het ontwerp straalt volgens de jury kwaliteit uit. Er is waardering voor hoe in de grote hal met de juiste middelen verschillende plekken zijn gecreëerd, en voor hoe de verschillende typen ruimte qua sfeer en gebruik aansluiten op het betreffende programma.

Foto Alexander van Berge

Nominatie 2: Rijnstraat 8

OMA tekende bij de transformatie van Rijnstraat 8 zowel voor de architectuur als het interieurontwerp. Volgens de jury is het knap dat bij een opdracht met deze omvang en veel stakeholders de aandacht niet is verslapt en dat het gelukt is een radicaal en krachtig interieur neer te zetten dat op alle schalen lijkt te kloppen. Bovendien is het interessant hoe de verschillende sferen samenkomen en werken architectuur en interieur goed samen.

Delfino Sisto Legnani and Marco Cappelletti

Nominatie 3: Sony Music Entertainment

Space Encounters is volgens de jury het ontwerpproces voor Sony Music Entertainment radicaal ingegaan. Door holistisch naar de opgave te kijken, komt het ontwerp los van het kiezen van het tapijt en behang. Het toont durf en doet daarmee een uitspraak tegen de bekende werkomgevingen. Daarbij sluit het interieur aan op het bestaande structuur en speelt het ontwerp goed in op het uitzicht over de stad.

foto: Peter Tijhuis

Jury

De jury van de ARC17 Interieur Award bestaat uit voorzitter Michiel Hofman van HofmanDujardin, Jasper Jansen van i29 en Marnix van der Meer van Zecc Architecten en secretaris Willem Wopereis van de Architect. Wegens omstandigheden kan Chris Laarman van concern.amsterdam helaas niet deelnemen aan het juryproces. De jury zal de genomineerde projecten bezoeken en een winnaar aanwijzen. Deze wordt op 30 november bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de ARC17 Awards in de Kauwgom Ballen Fabriek in Amsterdam.

 

De ARC17 Interieur Award is een initiatief van de Architect en SV

Bekijk de nominaties

Reageer op dit artikel