nieuws

Fakro ontwerpwedstrijd van start

Interieur

FAKRO organiseert de achtste editie van de internationale ontwerpwedstrijd: FUSION before & after. Vanaf 16 oktober 2017 krijgen architecten over de hele wereld de kans om deel te nemen aan deze wedstrijd.

Fakro ontwerpwedstrijd van start
Antonio Torrex Sanz uit Spanje heeft in 2016 de eerste prijs in de wacht gesleept

De opdracht is gericht op het transformeren van een donkere, vergeten ruimte onder het dak naar een functioneel, licht en open interieur waarin daglichtproducten van de producent zijn toegepast. Donkere ruimtes onder het dak worden nog wel eens vergeten en niet gebruikt. Dat is natuurlijk zonde. Licht gaat weer een rol spelen en daar kan de architect met een eigen ontwerp voor zorgen. FAKRO laat zich graag inspireren met een uniek en innoverend ontwerp.

Fakro Ontwerpwedstrijd winnaar 2016

In 2016 is Antonio Torrez Sanz uit Spanje de winnaar van de prijsvraag geworden. Thema van 2016 was Fakro Inspires – space for new visions. Voor het winnende project koos de ontwerper om een ongebruikt industrieel erfgoed in te zetten voor het creeren van een nieuwe sociale leefomgeving. Het paviljoen, dat gebouwd werd voor het assembleren van onderdelen in de Ordnance fabriek in Seville in 1929, is ruim 26 jaar niet meer gebruikt en is gesloten voor omwonenden. Met het oog op de veranderingen in de samenleving (meer eenouder gezinnen, grote immigratie, etc.), gecombineerd met de drang naar het repareren van stedelijke gebouwen, worden steeds meer bestaande gebouwen gebruikt om leefruimten te creëren. Bekijk zijn inzending

Deelname

De ontwerpwedstrijd gaat 16 oktober 2017 van start en duurt tot 20 februari 2018. In deze periode hebben deelnemende architecten de tijd om hun unieke ontwerp aan te leveren via www.fakro.nl/ontwerpwedstrijd.  Alle deelnemers maken kans op een van de drie prijzen: € 5000,-, € 3000,- of € 2000,-. De winnaars worden op 15 maart 2018 bekend gemaakt.

 

 

Reageer op dit artikel