nieuws

Better Shelter krijgt internationale design award

Interieur

De Better Shelter is onderscheiden met de Beazley Design of the Year. Het ontwerp van Johan Karlsson, Dennis Kanter, Christian Gustafsson, John van Leer, Tim de Haas en Nicolo Barlera van de IKEA Foundaton en UNHCR kreeg de prijs in de categorie Architectuur en werd gekozen als overall winnaar.

Better Shelter krijgt internationale design award

De Better Shelters zijn gemaakt van lichtgewicht schuimpanelen en hebben een afsluitbare deur en vier ramen voorzien van muskietennetten. Het stalen frame kan simpel worden opgebouwd of afgebroken indien de mensen van locatie moeten wisselen. Alle componenten zijn opgeslagen in twee kartonnen dozen. Verder zijn de onderkomens voorzien van een zonnedak zodat de bewoners verlichting hebben en eventueel hun mobiele telefoon kunnen opladen.

De Beazley Design of the Year is een initiatief van het Londen Design Museum en wordt jaarlijks uitgereikt aan een innovatief ontwerp. De tentoonstelling met de genomineerden en winnaars is tot 19 februari in Londen te zien. Eerdere winnaar is onder andere Zaha Hadid Architects (2014) met het Heydar Aliyev Center.

Kijk hier voor een overzicht van de genomineerden en de winnaars.

Reageer op dit artikel