nieuws

Europese Monitor toont hoe steden bloeien dankzij cultuur en creativiteit

Interieur

Vandaag heeft de Europese Commissie de allereerste editie uitgebracht van de ‘Monitor van culturele en creatieve steden’. Dit nieuwe instrument verstrekt vergelijkbare gegevens over de prestaties van Europese steden voor negen dimensies – in verband met cultuur en creativiteit – en maakt duidelijk hoe die bijdragen aan de maatschappelijke ontwikkeling, economische groei en nieuwe banen in de steden.

Europese Monitor toont hoe steden bloeien dankzij cultuur en creativiteit

De kwantitatieve informatie wordt omschreven in 29 indicatoren die relevant zijn voor negen dimensies die drie belangrijke facetten weerspiegelen van de culturele, sociale en economische vitaliteit van steden.

Deze eerste editie van de Cultural and Creative Cities Monitor omvat 168 steden in 30 Europese landen (de EU-28 met Noorwegen en Zwitserland).

Benieuwd hoe Nederland of jouw stad het hierin doet? Bekijk de monitor via de link.

 

Reageer op dit artikel