nieuws

Ins Blaue hinein träumen door Margriet Smulders

Interieur

In het Duitse Rheine is onlangs het winkelcentrum ‘Ems-Galerie’ geopend, gebouwd in opdracht van Hermann Klaas Projektentwicklung. Mothership ontwikkelde voor dit project een concept voor drie plafonds van in totaal zo’n 500m2.

Ins Blaue hinein träumen door Margriet Smulders

Net zoals bij de Rotterdamse Markthal, waar Mothership eveneens het ontwerp maakte voor het plafond, dient het plafond als toegevoegde waarde voor de beleving van het gebouw, wat moet resulteren in extra bezoekers en omzet.

© Margriet Smulders, ,Ins Blaue hinein träumen’, ‘Mündung’

Het werk dat Margriet Smulders op verzoek van Mothership voor de drie plafonds maakte heeft als titel ‘Ins Blaue hinein träumen’. Zoals ook in eerder werk van Smulders speelt de natuur een grote rol. Ze benadrukt in het werk belangrijke pluspunten van Rheine zoals de ligging aan de rivier in een prachtige natuurlijke omgeving en de rol die textiel speelde in de historie van de stad.

© Margriet Smulders, ,Ins Blaue hinein träumen', 'Mündung' © Margriet Smulders, ,Ins Blaue hinein träumen’, ‘Mündung’

De drie plafonds lopen parallel aan de rivier de Ems die dwars door Rheine loopt. De fotowerken symboliseren de ‘Quelle’ (bron), de ‘Strömung’ (stroming) en de ‘Mündung’ (monding), zoals ook de levensloop van de mens zich begeeft van geboorte naar uiteinde.

Hoorn des Overvloeds - Markthal Rotterdam - MothershipMarkthal Rotterdam, Hoorn des Overvloeds

Het Rotterdamse Mothership ontwikkelt kunstprojecten voor openbare ruimtes, publieksruimtes en gebouwen. Eerder was Mothership betrokken bij onder andere de Hoorn des Overvloeds in de Rotterdamse Markthal, The Human Lightcircle in Venetië, The Fashion Gallery op Schiphol, het Dobberend Bos in Rotterdam en de Amsterdam Oersoep in de Beurspassage op het Damrak.

 

Reageer op dit artikel