nieuws

Great Fire of London uit 1666 in het klein

Interieur

Afgelopen weekend was het precies 350 jaar geleden dat de een aanzienlijk deel van Londen afbrandde. In september 1666 woedde vier dagen lang de grote brand die ontstond in het huis van de bakker van de koning. Als herinnering aan deze tijd organiseerde de stad het festival London’s Burning.

Great Fire of London uit 1666 in het klein

 

De afsluiter van het festival omvatte een kleine versie van de brand uit 1666. Hiervoor werd een maquette van de Amerikaanse kunstenaar David Best op de Thames gevaren. Het houten bouwwerk van 120 meter lang toonde de skyline van Londen uit de zeventiende eeuw.

Midden op de rivier werd de maquette in brand gestoken. Deze gebeurtenis was live te volgen en leverde spectaculaire beelden op.  

  

  

  

  

Reageer op dit artikel