nieuws

Daan Roosegaarde ontvangt Design Innovation Medal

Interieur

Daan Roosegaarde heeft in Londen de Airbnb Design Innovation Medal toegekend gekregen. De genomineerden zijn gister in de Tate Modern bekendgemaakt door onder andere juryleden Sir John Sorrell and Tony Chambers, hoofdredacteur van Wallpaper* magazine. Met de Design Innovation Medal, gefinancierd door British Land en Airbnb, worden de prestaties gehuldigd van designers die met hun innovatie, originaliteit en verbeeldingskracht van wezenlijke betekenis zijn voor ons dagelijks leven.

Daan Roosegaarde ontvangt Design Innovation Medal

“Wij zijn verheugd te kunnen mededelen dat we de London Design Innovation Medal hebben uitgereikt aan Daan Roosegaarde; innovatie ligt aan de basis van onze creatieve steden. We verheugen ons erop het Smog Free Project in China en daarbuiten te blijven volgen, een inspiratie voor nieuwe designoplossingen voor de steden van morgen.” Tony Chambers, hoofdredacteur Wallpaper* Magazine

“Design gaat voor mij over het verbeteren van ons dagelijks leven, niet over het ontwerpen van een zoveelste lamp of stoel. Het is een eer om vandaag de medaille in ontvangst te mogen nemen en om het belang van innovatie hier in Londen te mogen vieren.” Daan Roosegaarde.

In zijn studio in Rotterdam ontwikkelt Roosegaarde met zijn team van ontwerpers, engineers en technici slimme, duurzame prototypes voor de steden van morgen en zijn ‘Landschappen van de Toekomst’. Tot zijn bekende projecten horen onder meer ‘Waterlicht’, een poëtische ervaring die de kracht van het stijgende water laat zien, en ‘Smart Highway’, duurzame wegen die overdag opladen en ’s nachts licht geven. Zijn veelgeprezen ‘Smog Free Project’, ’s werelds grootste outdoor luchtzuiveringsinstallatie, die smog omzet in sieraden, start deze maand zijn grote tour door China.

Reageer op dit artikel