nieuws

Agendatip: Meesterwerk, de architectuurtekening herleeft

Interieur

Is het schetsen van architectuurtekeningen roestig geworden dan is de uitnodiging van het tekencollectief Tekenmeesters, BNA Zuid-Oost Brabant en het Architectuur Centrum Eindhoven misschien iets voor jou. Op 11 en 18 september gaan zij op schetspedities in Eindhoven.

Agendatip: Meesterwerk, de architectuurtekening herleeft

Tijdens deze schetspedities, die georganiseerd worden in aanloop naar het internationale tekenfestival ‘the Big Draw’,wordt de hele getekend op een prachtige locatie. De verwondering, het zien, voelen en verbeelden van architectuur en stedelijke ruimte staan steeds centraal. Daarbij is je eigen tekenniveau niet belangrijk. Tekentechnisch mag alles: van potloodgekrabbel tot inkttekeningen tot aquarel, van A6 tot A0.

Op zondag 11 september gaat de schetspeditie naar de iconische Sint-Catharinakerk van architect Pierre J.H. Cuypers. Op zondag 18 september wordt getekend bij het van Abbe museum van A.J. Kropholler en Abel Cahen.

De gemaakte tekeningen van beide dagen worden tijdens de Big Draw (1 t/m 5 oktober) en tot en met de DDW (22 t/m 30 oktober) geexposeerd in het Natlab op Strijp-S, naast (kopieën van) de originele architectuurschetsen van zowel de St-Catharinakerk als het van Abbe museum.

Op zondag 2 oktober zal de feestelijke opening van deze expositie plaats vinden, begeleid door een informele lezing van Jacob Voorthuis en Rene Erven (oud interieurredactie van de Architect).

Meer informatie

Reageer op dit artikel