nieuws

Transitions II vervolgt designcollectie Baars & Bloemhoff

Interieur

Tijdens de Dutch Design Week 2016 krijgt het succesvolle experiment Transitions een vervolg. Zes Nederlandse ontwerpers gaan de uitdaging aan om van het plaatmateriaal van Baars & Bloemhoff een designstuk te ontwerpen. Dit moet leiden tot spannende en intrigerende ontwerpen die inspireren tot nieuw gebruik van de materialen.

Transitions II vervolgt designcollectie Baars & Bloemhoff

 

Vorig jaar besloot Baars & Bloemhoff haar tweedimensionale echt tot leven te laten komen met het project Transitions. Tijdens de Dutch Design Week toonde het bedrijf hoe de frisse blik van zes ontwerpers de platte platen omtoverden tot ware meubelstukken. Dit experiment leverde uiteindelijk een interessante nieuwe collectie designobjecten op, die ook tijdens de Salone del Mobile in Milaan te zien was. Met Transitions II zet het bedrijf nu in op een vervolg van het project.

 

The making of
Voor de tweede editie van Transitions ging Baars Bloemhoff op zoek naar zes nieuwe getalenteerde Nederlandse ontwerpers. Uiteindelijk selecteerde zij David Derksen, Sabine Marcelis, Klaas Kuiken, Daphna Laurens, Studio Paul Heijnen en rENs om de plaatmaterialen van het bedrijf te transformeren tot inspirerende designobjecten. Op dit moment zijn ze bezig de ontwerpers daarvoor druk bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden van de materialen.

 

Uiteindelijk komt de nieuwe collectie op de vijftiende editie van de DDW te staan. In dit jubileumjaar staat het maakproces centraal met het thema ‘The making of’. Tijdens de tentoonstelling komt daarom het proces van de zes ontwerpers uitgebreid naar voren. Dit moet de bezoekers een beter inzicht geven van de totstandkoming van de collectie.

 

Lees ook:
Design van de week: Transitions-collectie voor Baars Bloemhoff

 

 

Reageer op dit artikel