nieuws

Design van de week: Panthella mini

Interieur

Louis Poulsen produceert al jaren lampen van bekende ontwerpers en architecten. Van de Panthella lamp van Verner Panton onthulde het bedrijf laatst een nieuwe versie, de Panthella mini. De lamp is zoals de naam doet vermoeden een kleine versie van de originele tafellamp.

Design van de week: Panthella mini

Waar de originele uitvoering alleen in het wit verkrijgbaar was, is nu te kiezen uit acht heldere kleuren. Vlak voor zijn overlijden werkte Panton aan een expositie ‘Lyset og Farven’, licht en kleur. Dit betrof een installatie van acht kamers. Hierin werden Pantons meubels, armaturen en stoffen gepresenteerd in acht verschillende kleuren. In deze kleuren uit zijn eigen spectrum is de nieuwe lamp verkrijgbaar. 

In de eerste schetsen die Panton samen met Louis Poulsen in 1971 maakte wilde hij de kap uitvoeren in metaal. Omdat dit technisch niet mogelijk was is destijds voor acrylaat gekozen. Met de techniek van vandaag lukt het wel om de ronde kap in metaal uit te voeren. De lamp heet Panthella mini omdat de diameter van 400 tot 250 mm is teruggebracht.

 

Reageer op dit artikel