nieuws

Agendatip: Zomerdebat de Oneindige STAD van Constant Nieuwenhuys

Interieur

Op donderdag 8 september organiseert Platform STAD het zomerdebat de Oneindige STAD van Constant Nieuwenhuys. Onder leiding van experts en architecten vindt een bezoek aan de tentoonstelling New Babylon in het Gemeentemuseum Den Haag plaats. In het aansluitende debat wordt ingegaan op de betekenis van de ideeën van Constant voor de hedendaagse ontwikkeling van Den Haag.

Agendatip: Zomerdebat de Oneindige STAD van Constant Nieuwenhuys

 

Met New Babylon creëerde Constant Nieuwenhuys een leefomgeving waar iedereen zelf bepaalt hoe de stad eruit ziet. Zijn suggesties voor de invulling van het stedelijk weefsel blijven open en geven mensen de mogelijkheid om met activiteiten een eigen omgeving te creëren. Op deze manier biedt de stad ruimte voor avontuur en creativiteit.

Tegenwoordig draait de stedelijke ontwikkeling steeds meer om strategieën, die een organische groei van de stad mogelijk maken. In plaats van grootse masterplannen gaat de huidige stadsplanning steeds meer uit van bottum-up projecten. Dit sluit aan bij de ideeën van Constant Nieuwenhuys.

  

In het zomerdebat de Oneindige STAD van Constant Nieuwenhuys bespreken experts en architecten op welke manier de ideeën van New Babylon bruikbaar zijn voor deze nieuwe vorm van stadsplanning. Samen gaan zij in op de vraag of er in de hedendaagse stedelijke ontwikkeling van Den Haag ruimte is voor de spelende mens van Constant. En op welke manier New Babylon een inspiratie vormt voor de inrichting van de groeiende stad.

De experts en architecten van het zomerdebat zijn:
Laura Stamps (conservator Gemeentemuseum)
Jan Knikker (Partner / Development MVRDV)
Adri Duijvestein (oud-wethouder Den Haag)
Gerrit van Es (HVE architecten)
Francien van Westrenen (STROOM)
Leo Oorschot (HAAC)
Dennis Hofman (BNA Haaglanden)

Zomerdebat de Oneindige STAD van Constant Nieuwenhuys
Datum: donderdag 8 september 2016
Tijd: 9.30 – 12.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur)
Organisatie: Platform STAD i.s.m. Gemeentemuseum Den Haag
Locatie: Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41, Den Haag
Deelname: Kosteloos (maar niet vrijblijvend)
Aanmelden: via Platform STAD

Reageer op dit artikel