nieuws

Goedkeuring omgevingsvergunning Mall of the Netherlands

Interieur

De omgevingsvergunning voor de vernieuwing van winkelcentrum Leidsenhage is officieel goedgekeurd door de gemeente Leidschendam. Het winkelcentrum wordt momenteel door MVSA Architects getransformeerd naar ‘Mall of the Netherlands’ en krijgt een compleet nieuwe identiteit. Het landschapsinterieur is afkomstig van OKRA landschapsarchitecten.

Goedkeuring omgevingsvergunning Mall of the Netherlands

Nu online winkelen niet meer weg is te denken uit ons dagelijkse leven, is de rol van de fysieke winkel verandert. Met een grote diversiteit in aanbod; kleine winkels en flagship stores, restaurants en bioscopen in combinatie met een uitgebreid programma aan publieke diensten, komt Unibail Rodamco tegemoet aan de veranderende behoefte van de consument.

 Leidschenhage-Renovatie_Winkelcentrum - MVSA Architects

Leidschenhage MVSA Architects

De recente ontwikkelingen vragen om een op maat gemaakt ontwerp dat eenheid biedt binnen de dynamische retailsector, die continue aan verandering onderhevig is. Voor het ontwerp heeft MVSA zich laten inspireren door een voile die terugkomt in het gevelontwerp. De voile pakt letterlijk de nieuwe delen en bestaande losse gebouwen samen.

 Leidschenhage-Renovatie_Winkelcentrum - MVSA Architects

Leidschenhage-Renovatie_Winkelcentrum - MVSA Architects

De belijning van de gevel leidt de bezoekers via verschillende entrees naar binnen. Door de introductie van de ‘Central Plaza’, is er een centraal punt waar vanuit de bezoekers zich in verschillende richtingen door het winkelcentrum kunnen bewegen. Vloeiende lijnen en vormen aangebracht op de vloeren en het plafond zullen het winkelend publiek op een natuurlijke manier door de 8-vormige loop van het complex begeleiden. Een andere bijzondere toevoeging in Mall of the Netherlands is de ‘Dining Plaza’, een hospitality hotspot op de eerste verdieping met de mogelijkheid om er een kop koffie te drinken, te lunchen of te dineren. Er is ook een grote bioscoop aanwezig.

 

Project details

Klant: Unibail Rodamco
Ontwerp en interieurontwerp: MVSA Architects, Amsterdam      
Ontwikkelaar: Unibail Rodamco          
Bouwkundig ingenieur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Technisch Ingenieur: Techniplan adviseurs, Peutz
Landschap:  OKRA landschapsarchitecten
Locatie: Weigelia 48, 2262 AB Leidschendam
BVO: 195.875 m2
Oplevering: begin van 2019

 

 

 

Reageer op dit artikel