nieuws

Design van de week: Dunes & Dykes – Marc Vermeulen

Interieur

Geïnspireerd door het Nederlandse landschap ontwierp Marc Vermeulen twee lampen uit een gevouwen vlak. De serie Dunes & Dykes bestaat uit een hanglamp en een tafellamp. In beide ontwerpen wordt het verschil tussen het binnen- en het buitenvlak benadrukt. Daarbij biedt de binnenzijde ruimte om de lamp te personaliseren.

Design van de week: Dunes & Dykes – Marc Vermeulen

“Nederland is niet zo plat als je denkt. De glooiingen in het landschap inspireren mij. Toen ik deze vormen ging omzetten in een armatuur werd de binnenkant zichtbaar en daar wilde ik graag wat mee doen. Maar in plaats van een vaste afbeelding wilde ik een tijdloos ontwerp te maken. Zo kwam ik op het idee om een lamp te maken die te personaliseren is”, aldus Marc Vermeulen.

 

Persoonlijk 

De ontwerper refereert tevens naar de Zettel Z lamp van Ingo Mauer. Deze wordt geleverd met 39 blanke papiertjes waar je teksten en schetsen op kunt zetten. De Dunes Dykes serie kan tevens worden aangepast, maar je kunt erg echt een persoonlijke lamp van maken door er dingen aan de hangen of in te zetten. Ook is het makkelijk om hem vaak aan te passen.

   

Materialen 

Beide lampen zijn leverbaar in twee typen materialen. De versie met een gepoedercoat stalen buitenblad en kurken binnenblad werkt zoals een prikbord, de versie met houten buitenblad en stalen binnenblad als magneetbord. Marc Vermeulen ziet de tafellamp zowel voor zich in woon/ als kantooromgevingen: “Je kunt hem gebruiken als bureaulamp of displaylamp, maar er ook echt een persoonlijk altaar van maken door in dingen aan op te hangen en objecten in te zetten”.

 

Klik hier voor meer design van de week 

Reageer op dit artikel