nieuws

Design van de week – De-dimension_From 2D to 3D

Interieur

De redactie verbaasde zich deze week over de schijnbare eenvoud van de De-dimension_From 2D to 3D serie van ontwerper Jongha Choi. Als kleurrijke tweedimensionale representaties van archetypische krukjes hangen de objecten aan de muur. Uitgevouwen in drie dimensies worden ze echt datgene wat ze aan de muur leken te zijn.

Jongha Choi richt zich in zijn Master Thesis op de relatie tussen beeld en de werkelijkheid. De van oorsprong Koreaanse ontwerper studeerde met dit ontwerp af aan de Design Academy in Eindhoven. Waar het beeld vroeger vaak een representatie was van de werkelijkheid, heeft beeld tegenwoordig steeds vaker betekenis op zichzelf.

  

Het interessante aan het ontwerp is dat de objecten zowel een representatie van de werkelijkheid als de werkelijkheid zelf zijn. Aan de muur vormen ze perfecte isometrische weergaven van een krukje of tafeltje. Met een simpele handbeweging vouwen de vlakken uit tot een driedimensionaal object dat zich vast klikt tot een daadwerkelijk bruikbaar meubel.

Bekijk de video

 

Reageer op dit artikel