nieuws

Design van de week: AK 2 werkplek lamp – De Vorm

Interieur

In de hedendaagse werkomgeving verandert ontzettend veel. Het nieuwe werken resulteert vaak in grote (gehorige) open werkvloeren met flexibele werkplekken. De nieuwe werkplek lamp AK 2 van meubel label De Vorm speelt hierop in. Het brede PET-vilten object geeft licht, biedt privacy en dempt geluid.

Design van de week: AK 2 werkplek lamp – De Vorm

Tweezijdig 

Ivan Kasner en Uli Budde ontwierpen de lamp voor De Vorm. Hij is symmetrisch en tweezijdig en kan zo boven leestafels of tussen werkplekken gehangen worden. Aan twee zijden schijnt licht langs het vilten oppervlak op het werkblad. Met een hoogte van 50 cm en een breedte van 150 cm biedt de lamp privacy op zithoogte.

 

Geluidsabsorptie 

Akoestisch schuim aan de binnenkant zorgt bovendien voor geluidsabsorptie. De lamp verbeterd daarmee de kwaliteiten van de individuele werkplek. Tevens kunnen de lampen in een rij aan het plafond worden gehangen om de demping te maximaliseren. 

 

PET

De lamp is verkrijgbaar in tien kleuren PET-vilt. Dit materiaal van gerecyclede flessen is sterk en duurzaam en heeft tevens goede akoestische kwaliteiten. Bovendien kan het zelf ook gerecycled worden. De Vorm heeft meerdere meubels met dit materiaal in productie. Zo sluit de lamp goed aan bij andere objecten voor de werkplek.

 

Klik hier voor meer Design van de week 

Reageer op dit artikel