nieuws

Design van de week: DIEZIJN VAN ARJAN

Interieur

Op de vakbeurs Design District in Zaandam is het nieuwe meubelmerk DIEZIJN VAN ARJAN gelanceerd. De collectie wordt gekenmerkt door een ongewone combinatie van materialen. Ontwerper Arjan Kremer heeft in zijn creaties tevens verschillende ‘gevonden voorwerpen’ verwerkt. Dit resulteert in een serie niet-alledaagse producten.

Design van de week: DIEZIJN VAN ARJAN

Het meest opvallend zijn de kasten waarin auto-onderdelen zijn verwerkt. In de 2CV en DEF110 kasten (van een oude eend en Landrover) vormen autodeuren de basis van het ontwerp. Deze eerste heeft door de ronde vormen en dunne lijnen een elegante uitstraling. In de laatste zijn meer onderdelen van de ruige auto herkenbaar, zoals lampen, ruiten en zelfs het dak.

  

Verschillende materialen

Naast kasten bestaat de serie onder meer uit de Trein Tafel. Hiervoor is een oud treinwiel bewerkt en ingevuld met honderd jaar oud eikenhout. Een reeks lampen heeft een basis van grove betonnen blokken met houtnerftexturen van de bekisting. Dikke gekleurde stalen pijpen dragen verschillend gematerialiseerde kappen, van industrieel vilt tot tuigleer.

  

Ontwerper en maker

Arjan Kremer is gefascineerd door materialen en wil alles onderzoeken op toepasbaarheid in meubelen. Hij maakt en test al zijn ontwerpen in zijn eigen werkplaats. “Van alledaagse dingen, maak ik onalledaagse meubels. Ik vind het ongelooflijk belangrijk om creativiteit te combineren met ouderwets vakmanschap. Ik denk dat mijn huidige collectie die combinatie goed laat zien”, aldus Kremer.

Meer design van de week 

  

 

  

Reageer op dit artikel