nieuws

Amerikaanse ambassade Den Haag bijna Rijksmonument

Interieur

De Amerikaanse ambassade aan het Lange Voorhout in Den Haag wordt nu toch eindelijk Rijksmonument. De gemeente Den Haag heeft met de huidige eigenaar afgesproken dat er geen consequenties zijn voor de toekomstplannen met het volgend jaar leegkomende complex.

Amerikaanse ambassade Den Haag bijna Rijksmonument

Daarmee kan de procedure om op de lijst van Rijksmonumenten te worden bijgeschreven afgerond. Al in 2013 maakte het ministerie van OCW duidelijk dat wat hun betreft de ambassade rijksmonument moest worden, omdat de bouw een uniek voorbeeld van wederopbouwarchitectuur is.

Volgend jaar verhuist de ambassade naar de nieuwe locatie op de Waalsdorperlaan en wordt de gemeente eigenaar van het gebouw uit 1959. De herontwikkeling naar museum met eventueel hotelfunctie ligt in de planning. 

Reageer op dit artikel