nieuws

Rockmuseum Roskilde geopend

Interieur

In Roskilde, Denemarken is Ragnarock van MVRDV en COBE opgeleverd. Het project moet aanjager worden van het geplande district voor rockmuziek, ROCKmagneten. Later komen op de locatie nog een rockschool en kantoren van het bekende Roskilde Rock Festival.

Rockmuseum Roskilde geopend

Het gebouw van 3100 m2 heeft een uitdagende overhang en is bekleed met goudkleurige aluminium studs. Gecombineerd met industrieel beton straalt het hierdoor een rauwe rocksfeer uit.

Roskilde RockMuseum MVRDV. Fotos Ossip van Duivenbode 

Onder dit stoere uiterlijk verbergt het gebouw een museum, auditorium, kantoren en een bar alles omringd door een rood interieur dat doet denken aan de fluwelen binnenkant van een gitaarkoffer. Hiermee eert het pand de zangers uit de rockhistorie. Bezoekers ervaren door het interieur, zo schrijft MVRDV, het leven van een rockster. De rode loper, de stijging tot het podium, en de val naar beneden naar de bar.

Roskilde RockMuseum MVRDV. Fotos Ossip van Duivenbode

Ragnarock zelf is ook een podium. Performers kijken uit over het grote publieke plein aan de ene kant of naar de gerenoveerde industriële hallen aan de andere kant. De gouden overstek tart de zwaartekracht net zoals de rockartiesten.

Roskilde RockMuseum MVRDV. Fotos Ossip van Duivenbode 

Projectinformatie:

Start ontwerp: 2011 (internationale prijsvraag)
Oplevering: 2016
Ontwerpers: MVRDV en COBE
Interieurarchitect: Kossmann.deJong
Landschapsarchitect: LIW Planning
Consultants: Arup; Transsolar, Wessberg, Dansk Brand Institut, Nordconsultant

 

Reageer op dit artikel