nieuws

Design van de week: Crest & Trough door Studio Michael Schoner

Interieur

Sommige ontwerpen van de meubelbeurs in Milaan weten een week lang de spotlights te vangen. Het ontwerp van Michael Schoner voor een ongewone crossover tussen een bank en een opbergkist, kon zich in de internationale pers verheugen op diverse vermeldingen in lijstjes van de interessantste designs die in Milaan te zien waren. Volgens sommige sites past het werk van Schoner in een nieuwe golf van minimalisme in Dutch Design.

Design van de week: Crest & Trough door Studio Michael Schoner

Zelf ziet de ontwerper zijn zitbank ook als trog, oftewel een voederbak. Een wat oneerbiedige verwijzing op het eerste gezicht, maar vooral een manier om de simpele minimalistische vorm te duiden.

Extrusie

De opslagruimte onder het zitvlak is gemaakt van standaard stalen golfplaat. De U-vorm van de opslagruimte rust op een paar platen die de U-vorm volgen. Het geheel benadrukt de geëxtrudeerde basisvorm. Met weinig middelen is een sterke vorm gemaakt die op meerdere vlakken functioneel is.

 

 

Reageer op dit artikel