nieuws

Deo Gratias maakt plaats voor Windes

Interieur

Deo Gratias, het oude woonzorgcentrum aan de Nieuwe Parklaan wordt vervangen door De Windes, een project van Respect Zorggroep en Weboma Ontwikkeling met zowel ruime zorg- als luxe villa-appartmenten. Het ontwerp is van Cor de Vries van Kolpa Architecten uit Rotterdam.

Deo Gratias maakt plaats voor Windes

De Windes krijgt twee torens: ZeeWinde en Haagwinde. In ZeeWinde komt een woon-zorgconcept met diverse faciliteiten en hoogwaardige zorgappartementen. In Haagwinde komen exclusieve villa-appartmenten van Weboma Ontwikkeling. De in totaal 28 koopappartementen liggen verspreid over acht woonlagen. Er zijn vijftien verschillende woningtypen beschikbaar, van een driekamerappartementen van 73 m2 tot een vrij indeelbaar penthouse van 340 m2. 

Kolpa Architecten De Windes - Den Haag

Via een plint die toegang geeft tot de afzonderlijke entrees zijn de twee torens van De Windes met elkaar verbonden. Zo kunnen de bewoners van HaagWinde eenvoudig gebruikmaken van de in ZeeWinde aanwezige faciliteiten.

Kolpa Architecten De Windes Den Haag
Het ontwerp van Kolpa Architecten verwijst door zijn zandgele gevels naar het strand. De bouwstijl is ook verweven met de Scheveningse architectuur van rond 1910 en de villa’s in de jaren dertig stijl langs de Nieuwe Parklaan.

Reageer op dit artikel