nieuws

Design van de week: Gispen Nomi door Just Meijer

Interieur

De afgelopen weken besteedden we in deze rubriek veel aandacht aan one-off designs en unieke maatproducten. Je zou bijna vergeten dat er ook ontwerpers zijn die voor grote merken innovatieve ontwerpen leveren. Dit geldt bijvoorbeeld voor Just Meijer, die voor Gispen het stoelenprogramma Nomi ontwierp. De basis van het ontwerp is een kuipzitting, die door middel van elementen naar wens van de klant kan worden aangepast

Design van de week: Gispen Nomi door Just Meijer

Just Meijer is voor Gispen geen onbekende. Zijn vader werkte al bij Gispen en richtte in de jaren vijftig samen met Willem Hendrik Gispen Kembo op. Het zitprogramma betekent voor de familie een terugkeer naar Gispen, met een unieke serie stoelen tot gevolg. Op basis van één universele kuip, een diversiteit aan onderstellen, uitwisselbare armleggers kunnen stoelen met uiteenlopende uitstraling worden geleverd. Daarnaast kan de kuip door middel van een afneembare hoes gestoffeerd worden. De kuip is leverbaar in diverse kleuren, de hoes kan in verschillende stoffen gemaakt worden.

 

De 3D gevormde kunststof kuip biedt veel zitcomfort dankzij een ingebouwde, begrensde flex. Deze geeft de stoel altijd een lichte beweging. De kuip is zo ontworpen dat hij altijd op dezelfde manier aan de onderstellen bevestigd zit. Hierdoor zijn alle modellen onderling uitwisselbaar.

 

Reageer op dit artikel