nieuws

Maarten Baas en Bas van Abel ambassadeurs DDW

Interieur

Ontwerpers Maarten Baas en Bas van Abel zijn de nieuwe ambassadeurs van Dutch Design Week (DDW). Baas en Van Abel vervullen tijdens en in aanloop naar de week zowel representatieve als inhoudelijke taken. Beiden geven een gezicht aan de 15e editie van de week, die plaatsvindt van 22 tot en met 30 oktober 2016 in Eindhoven.

Maarten Baas en Bas van Abel ambassadeurs DDW

Maarten Baas

Autonoom ontwerper Maarten Baas (1978) begeeft zich op het snijvlak van kunst en design. Zijn werk staat bekend als onconventioneel, humoristisch en artistiek. Zijn ideeën en ontwerpen weet hij telkens op eigenzinnige wijze te vertalen naar producten en projecten. Zijn werk is te zien in verschillende musea en zeer gewild bij verzamelaars over de hele wereld.

Bas van Abel

Ontwerper Bas van Abel (1977) is oprichter en Chief Executive Officer bij Fairphone sinds 2013. Hij was Creative Director bij Waag Society, een van de initiators van Fablab Amsterdam, en is medeauteur van het boek Open Design Now. Met de Fairphone werkt Van Abel toe naar een nieuwe industriële standaard voor eerlijke en duurzame producten. Dit jaar ontving hij een Momentum for Change Award van Ban Ki Moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Pleitbezorgers

Sinds 2009 stelt DDW twee partijen uit het ontwerpveld aan als pleitbezorgers van Dutch design in het algemeen en de week in het bijzonder. De ambassadeurs zetten hun netwerk in om verbindingen te leggen en beginnende collega’s op weg te helpen, vormen een klankbord voor deelnemers, media en bezoekers, en ontwikkelen samen met de organisatie verschillende activiteiten die tijdens de week zullen plaatsvinden. 

Meer informatie over de Dutch Design Week 

Reageer op dit artikel