nieuws

Werner Aisslinger over modulaire kantoorsystemen

Interieur

Harm Tilman sprak met Werner Aisslinger over zijn ontwerp voor modulaire kantoorsystemen dat open en transparant is en streeft naar oplossingen in de ruimte. Volgens de ontwerper zal ‘Mesh’ evolueren tot een stelsel van miniarchitecturen.

Werner Aisslinger over modulaire kantoorsystemen

In de optiek van Aisslinger worden teamwork en samenwerking aangemoedigd wanneer de meubels translucent, transparant of open zijn. “Vooral die bedrijven zijn succesvol waar de werknemers zeer flexibel zijn en beschikken over voldoende kennis. Dat vereist een osmotisch meubelsysteem waarin de mensen goed met elkaar communiceren en veel oogcontact hebben. Ik wilde een zo luchtig en open mogelijk meubelsysteem ontwikkelen.”

‘Open Space en loft zijn de trefwoorden van het huidige kantoor. Om dit open en transparante kantoor voor elkaar te krijgen, los ik eerst de architectuur op, daarna de ruimte en de meubels. Na dit proces van osmose is alleen nog constructie over.’

Volgens Aisslinger vervagen in de toekomst de grenzen tussen home en office. Een volgende stap is dat het kantoorinterieur nog huiselijker wordt. Home en office groeien steeds meer naar elkaar toe en zullen uiteindelijk versmelten. Je hebt dan meubels nodig die in beide werelden kunnen functioneren. We zullen meer miniarchitecturen gaan bouwen. In een kantoor voor een start-up in Parijs maken we bijvoorbeeld nu speciale telefooncellen waar je in alle rust kunt telefoneren. De nieuwe openheid vereist ook ruimten waar je je kunt terugtrekken om te overleggen. Zo ontstaat een wereld van mini- of subarchitecturen.

Reageer op dit artikel