nieuws

CityHub wint prijs beste hotelinnovatie

Interieur

Het Amsterdamse hotel CityHub heeft in Parijs de Worldwide Hospitality Award voor Best Innovation Hotel Concept in de wacht gesleept. In dit ‘hotel van de toekomst’ slapen de gasten in een futuristische unit, terwijl een app hen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad leidt. Het nieuwe concept kreeg sinds de opening al veel belangstelling, wat nu met deze internationale prijs bekroond is.

De eerste vestiging van de CityHub bestaat uit vijftig slaapunits en bevindt zich in de Bellamystraat in Amsterdam Oud-West. Met een ‘digital first’ lobby en een stadsapp focust het hotel zich op een nieuwe generatie reizigers, die de privacy van een hotel graag combineert met de betaalbaarheid van een hostel.

  

De vijftig slaapunits in de Amsterdamse vestiging zijn ontworpen door Studio Überdutch (interieurontwerp & vormgeving hubs) samen met Mulderblauw Architecten (transformatie en gevelontwerp). Elke hub is uitgerust met een comfortabel tweepersoonsbed, WiFI en te personaliseren mood lighting en muziek streaming systemen. Aan de ruime hal met hubs grenst de CityHub ‘hangout’, waar reizigers elkaar kunnen ontmoeten en met behulp van een persoonlijk RFID polsbandje eigenhandig kunnen inchecken en de bar bedienen.

  

Op dit moment is CityHub bezig met de uitbreiding van het beproefde concept. In mei 2017 openen de deuren van een nieuwe vestiging in Rotterdam. Daarnaast zijn er plannen om het concept te exporteren naar verschillende Europese steden.

Lees ook:
CityHub opent zijn deuren in Amsterdam Oud-West

Reageer op dit artikel