nieuws

Europese Museum prijzen uitgereikt

Interieur

De jury van de European Museum of the Year Award (EMYA) heeft twee projecten van Kossmann.dejong onderscheiden: Micropia, het eerste microbenmuseum in de wereld en het Nationaal Militair Museum. Overall winnaar is Polin, het Pools Joods Historisch Museum in Warschau, Polen, een ontwerp van de Finnen Rainer Mahlamäki and Ilmari Lahdelma.

Europese Museum prijzen uitgereikt

Micropia, onderdeel van Natura Artis Magristra in Amsterdam, is bekroond met de Kenneth Hudson Award, de prijs voor het meest innovatieve, baanbrekende museum van Europa. De jury over Micropia: “Dit unieke, originele museum maakt de onzichtbare wereld van microben zichtbaar in een aantrekkelijke tentoonstelling. Via speciaal ontwikkelde, nieuwe technieken en zorgvuldig ontworpen educatieve elementen wordt informatie op een luchtige en effectieve manier overgebracht op een breed publiek. Micropia tilt het begrip museum naar een hoger niveau.”

 Microbenmuseum Kossmann.deJong Micropia

 Nationaal Militair Museum Soesterberg
Soesterberg

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg (Claus en Kaan Architecten, H+N+S landschapsarchitecten en Kossmann.dejong) heeft tijdens de EMYA uitreiking een eervolle vermelding ontvangen. De jury is onder de indruk van de manier waarop het NMM geen puur militaristische benadering, maar juist een meer sociale benadering van militaire interventie presenteert. “Deze presentatie overtreft de verwachtingen van de bezoeker op elke manier”, aldus het juryrapport. Het NNM is een

De prijs van de Europese Raad ging naar het Solidariteits-Centrum in Gdansk , Polen.  En de Silletto Prize naar het Vukovar City Museum, Kroatië.

 

Reageer op dit artikel