nieuws

Design van de week: Collar Lighting door Sebastian Herkner

Interieur

Door handgeblazen glas en aluminium te combineren, ontwikkelde de Duitse ontwerper Sebastian Herkner een lamp die zowel ambachtelijk als industrieel overkomt. De Collar Lamp is het eerste product van Herkner voor verlichtingsfabrikant Gubi. De aluminium kap dient als reflector, terwijl het handgeblazen deel werkt als diffusor.

Design van de week: Collar Lighting door Sebastian Herkner

 

De Collar Lamp is verkrijgbaar in twee verschillende maten en vijf verschillende kleuren: zwart, grijs, taupe, terracotta en zand. Door het aluminium deel in vijf kleurvariaties te leveren, is het mogelijk om een divers beeld neer te zetten.

 

Over zijn ontwerpmethode zegt Herkner: “There is a sensitivity and identity to my work that emphasizes the function, the material and the detail. I transport and interpret characteristics from various contexts of society and culture and implement them in new artifacts. This character infuses the most everyday objects with respect and personality.“ Dit is duidelijk zichtbaar in de Collar Lamp. Vanuit de eenvoudige basisvorm is een lamp ontstaan met een sterk karakter, dat beide basismaterialen duidelijk laat spreken.

  

Reageer op dit artikel