nieuws

Agendatip: In Limbo Embassy Expositie

Interieur

Amsterdams hostel en expositieruimte voor jonge kunstenaars WOW huist binnenkort een expositie van Manon van Hoeckel. In Limbo Embassy is een project van een verplaatsbare ambassade die een ontmoetingsplek biedt waar direct contact tussen burger en asielzoeker kan plaatsvinden. In de Green Gallery van WOW worden indringende ‘staatsieportretten’ van asielzoekers getoond.

Agendatip: In Limbo Embassy Expositie

Manon van Hoeckel studeerde cum laude af aan de Design Academy Eindhoven met het project IN LIMBO EMBASSY. Dit is een verplaatsbare ambassade, speciaal voor uitgeprocedeerde asielzoekers. ‘In Limbo’ slaat op de asielzoekers, die zich tussen wal en schip bevinden, in limbo dus. Deze asielzoekers begeven zich in de rol als ambassadeur en nodigen bezoekers uit voor een gesprek over hun situatie. Zo wordt een neutrale ontmoetingsplek gevormd waar direct contact kan plaatsvinden tussen burger en asielzoeker.

Indrukwekkende staatsieportretten zijn gemaakt van de asielzoekers die meewerken aan het project, in samenwerking met fotograaf Alexander Popelier.

De ambassade biedt de mogelijkheid tot een gelijkwaardig gesprek, debat en culturele uitwisseling. De expositie in de Green Gallery WOW Amsterdam zal openen op donderdag 30 april om 17.00 uur en is te zien tot en met 27 juni 2015.

 Meer informatie

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel