nieuws

Ex Interiors ontwerpt interieur hoofdkantoor ALD Automotive

Interieur

Mobiliteit, experience, verbinden, inspireren, ontmoeten en bewegen. Aan de hand van deze thema´s heeft Ex Interiors een interieur gemaakt voor het hoofdkantoor annex Mobility Experience Centre van ALD Automotive in Hoofddorp.

Ex Interiors ontwerpt interieur hoofdkantoor ALD Automotive

ALD is een lease maatschappij met 2 vestigingen, 140 medewerkers en 23.000 voertuigen. Ex Interiors transformeerde het bestaande standaard kantoorgebouw met een beperkt aantal ruimtelijke ingrepen in een dynamische werkomgeving. De entree is verplaatst naar het midden van het bouwvolume. Gebruiker en bezoeker komen nu direct binnen in de kern van het kantoor waar op entreeniveau ontvangst, ontmoeten en beleven centraal staan.

Links van de entree bevindt zich het Mobility Experience Centre dat Ex Interiors ontwierp in samenwerking met Tinker Imagineers . Hier toont ALD zijn mobiliteitsplan. Eyecatcher is de AV carrousel van 19 schermen die een 360 graden totaalbeleving biedt over de toekomst van mobiliteit. 

 

In het verlengde van de entree bevinden zich de open vormgegeven ontvangstbalies, daarachter de opgang naar de werkvloeren en aan de rechterzijde de koffiehoek en het restaurant. Ex heeft dit ontmoetingsgebied een gastvrije, energieke sfeer willen geven met sprekende kleuren van de wanden, het plafond en door het toegepaste meubilair.

  

Een tweede belangrijke ruimtelijke ingreep is de plaatsing van een met blauw jute omhulde doos waarin een bijzonder beleving is gecreëerd. Deze doos is centraal gesitueerd en snijdt door de drie bouwlagen. Een trap midden in de doos bevordert de interne ontmoeting en verbindt het ontmoetingsgebied op de begane grond met de twee boven liggende werkvloeren.

  

Medewerkers krijgen activiteitgerelateerde, overwegend niet-persoonsgebonden werkplekken met daartussen veel ruimte voor ontmoeting. De werkvloeren zijn ingedeeld in duidelijke zones. In het midden bevinden zich, in de doos, een pantry met hoge koffietafel en de verschillende typen gesloten overlegplekken. Deze hebben aan één zijde een volledig transparante wand. De tegenoverliggende wand is tot tweederde vanaf de grond voorzien van glas.

 
Aan de gevel zijn de permanente, individuele werkplekken gesitueerd. Deze krijgen veel daglicht en zijn volgens een streng ritme ingedeeld. Op de koppen van de werkvloer liggen concentratiewerkplekken. Omdat de doos op de verdiepingen hier en daar verspringt ontstaat er binnen deze heldere indeling, dynamiek in het interieurbeeld.

De uitgesproken kleuren van begane grond zijn op de werkvloeren voortgezet. Warm rood, blauw en paars vormen op de verdieping het palet. Deze kleuren zijn zichtbaar op de wanden en komen in verschillende gradaties terug in het speciaal ontworpen tapijt.

 

Het tapijt accentueert de locatie van de individuele werkplekken en legt de visuele relatie met de gesloten overlegplekken in de doos. Door de sprekende kleuren, het stapsgewijze kleurverloop en de variatie in patroon draagt het tapijt bij aan het uitgesproken karakter van de verdiepingen.

 

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels