nieuws

Design van de Week: Rijdende bibliotheek in tot tank omgebouwde Ford

Interieur

Door de stoffige straten van Buenos Aires, Argentinië rijdt een bijzonder vehikel. Het ziet eruit als een oude tank, inclusief loop, maar is tot de nok volgestouwd met boeken. In de draaiende cabine zit een zeer enthousiaste, Argentijnse kunstenaar achter het stuur, die vrolijk de boeken aan geïnteresseerde voorbijgangers weggeeft. De kunstenaar is Raul Lemesoff, verantwoordelijk voor dit gevaarte; ‘weapons of mass instruction’.

Design van de Week: Rijdende bibliotheek in tot tank omgebouwde Ford

‘Weapons of mass instruction’, bedacht en gefabriceerd door de excentrieke Argentijnse kunstenaar Raul Lemesoff, is een rijdende bibliotheek die gratis boeken aanreikt aan een ieder die geïnteresseerd is. Lemesoff, die al meerdere jaren werkt aan dit project, bouwde een oude Ford Focus uit 1979 om tot een voertuig in militaire stijl. Ondanks de gevaarlijke, militaire uitstraling van de rijdende bibliotheek heeft Lemesoff niets minder dan een vredelievende missie. Zo reist hij door het centrum van Buenos Aires en door het platteland eromheen, en deelt hij boeken uit met de woorden: “Je mag het boek hebben, als je belooft dat je het leest”. Het voertuig bevat rond de 900 boeken op alle ingebouwde plankjes, met een gevarieerde collectie van poëzie, romans en biografieën.

 

 

 

 

De publicatie van het project is in samenwerking met 7UP, omwille van de viering van ‘wereld boeken dag’ op 5 maart. 7UP vervolgt hiermee haar campagne ‘feels good to be you’, op zoek naar originaliteit, vernuft en authenticiteit. Zij maakte ook een filmpje, waarin Lemesoff te zien is in zijn studio waar hij zijn machine bouwt en op weg om ‘zijn woord te verspreiden’.

 

Fotografie: 7UP

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel