nieuws

Bedstay: woonpionieren dag 12

Interieur

Woonpioniers Arthur van der Lee en Jelte Glas bouwen op dit moment vier tijdelijke slaapplaatsen in een leegstaand kantoorgebouw in Arnhem. Van 14 maart tot 11 april worden deze ‘Bedstays’ voor het Ruimtekoers-festival per nacht verhuurd aan wie ‘modern nomadisme’ wil ervaren. Arthur stuurt ons elke dag een update in woord en beeld. Vandaag zijn verslag van dag 12.

Bedstay: woonpionieren dag 12

Een verse ochtendkrant ligt open op de balie. Doe ’s een gokje roept Jelte vanachter zijn laptop, hoeveel vierkante meter kantoorpand denk je dat er leeg staat in de provincie Utrecht? Jelte komt uit Utrecht. Ik zit er met een paar ton lekker naast, het gaat om een miljoen vierkante meter. Daarnaast zijn er plannen voor de nieuwbouw van nog eens een miljoen meters. Hij kijkt me grijnzend aan en vat het in drie woorden voor me samen, da’s toch maf!

 

We eten een ontbijtje en kijken uit over de bescheiden maar vertrouwde skyline van Arnhem. Mijn blik dwaalt van pand tot pand. Ik probeer me een miljoen vierkante meter kantoorpand voor te stellen. Als een zandkasteel zal Bedstay Arnhem na 11 april weer verdwijnen in die vloed van ruimte. Dat is ook hoe het moet gaan, we nemen onze schep en emmers mee en beginnen weer opnieuw. Je zou kunnen zeggen dat we daarmee geen directe oplossing bieden, slechts aan het spelen zijn. Maar laat nu juist daar kracht in schuilen, in het professioneel spelen. Met ons spel denken we door Nederland heen een rendabel netwerk te kunnen creëren van zich steeds verplaatsende verblijfsplekken in verschillende soorten en maten, binnen en buiten.

 

Bedstay Arnhem is plek nummer één! Geen idee maar tastbaar feit. Dit is de laatste blog over de opbouwfase. Die duurde van maandag 2 maart tot en met vrijdag 13 maart. Dat ontkracht meteen een oude volksmythe want die laatste dag, vrijdag de 13de, ging als een olympische speer. Met een team dat zich gedurende de dag steeds verder uitbreidde en zo op stoom kwam dat de wijzertjes tot bijna in het rood schoten, stonden we om precies 1 minuut voor 6 klaar voor de de ontvangst van de organisatie, sponsoren en partners van Ruimtekoers (het overkoepelende festival waar Bedstay onderdeel van is).

 

Terwijl de zon onder ging en de handgemaakte lampen van Luuxoo aan (www.luuxoo.nl) schoven we daarna snel de tafels aan elkaar om ons als wolven op de pan vol heerlijk voedsel van chef Stefan te stortten. Dat bracht ons direct op een noemenswaardig idee: voor een feestje of evenement met familie, vrienden of collega’s biedt Bedstay een werkelijk unieke locatie, waarbij we desgewenst voor passende catering kunnen zorgen. Groeten van de Woonpioniers!   

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel