nieuws

Ledlampen kleuren mee met tv-serie

Interieur

De gekleurde Hue-ledlampen van Philips kleuren mee op wat er in tv-serie 12 Monkeys gebeurt. De Philips Hue-lampen reageren op bepaalde geluiden in de nieuwe serie, meldt nu.nl naar aanleiding van Amerikaanse bronnen.

Ledlampen kleuren mee met tv-serie

Elke aflevering zou een apart lichtspoor hebben, dat de Hue-lampen bij het horen van de speciale geluiden zouden afspelen. De kleuren van de lampen zouden de kijker meer bij de serie moeten betrekken, volgens zender Syfy. De zender is van plan een dergelijke ondersteuning in meerdere toekomstige series te bouwen, die dan herkenbaar zijn aan het gloeilampsymbool. Philips verkocht zelf al tv’s met een dergelijke functie, de Ambilight.

Automatisch reageren

Bij die tv’s zitten gekleurde lampen in het toestel gebouwd. Die lampen reageren automatisch op wat er op het scherm gebeurt. Eerder testte Netflix ook al Philips Hue-ondersteuning, maar die is tot nog toe niet ingebouwd.

Philips Hue is een lampensysteem met led-lampen die door middel van apps en een wifi-verbinding van kleur veranderd kunnen worden. Philips geeft de software voor de lampen vrij, waardoor iedereen die dat wil de lampen op allerlei manieren kan ondersteunen en aansturen.

De serie 12 Monkeys gaat in Amerika in première op vrijdag 16 januari.

Bron: nu.nl

 

Reageer op dit artikel