nieuws

Design van de Week: SitTable door UNStudio

Interieur

Mensen communiceren op verschillende manieren. Dit brengt een vraag naar variërende werkwijzen met zich mee. Het ontwerp van UNStudio van een combinatie van stoel en tafel, met de toepasselijke naam SitTable, beantwoordt deze vraag. Het ontwerp bestaat uit een grote tafel met halverwege een zitgedeelte geïntegreerd in de tafel.

Design van de Week: SitTable door UNStudio

 

Ben van Berkel van UNStudio ontwierp voor opdrachtgever PROOFF een flexibele multifunctionele zitgelegenheid in de vorm van een combinatie van tafel en stoel: PROOFF #005 SitTable. Het ontwerp kan bijvoorbeeld worden gebruikt als leestafel in een bibliotheek of stille werkruimte, als vergaderruimte op kantoor of simpelweg als wachtgelegenheid of zitruimte in een ontvangstruimte. Welke rol het meubelstuk ook aanneemt, men kan op zijn of haar eigen manier een praktische invulling geven.

 

De hybride vorm van de SitTable combineert twee multifunctionele onderdelen in één meubelstuk. Het tafelblad is gemaakt van eikenhout fineer en bestaat in een witte en een donkere eikenhouten variant. Het onderstel is gemaakt van staal. De stof van de zitting wordt tevens in verschillende kleuren geleverd.

 

De PROOFF #005 SitTable wordt in meerdere versies uitgevoerd en is al in verscheidene projecten toegepast. De SitTable wordt geproduceerd door Arco Contemporary Furniture.


Nuon Amsterdam. Interieurontwerp Heyligers Design + Projects


Bastille Design Center, Parijs


Customs

De vrije interpretatie van het gebruik van de SitTable stelt men in staat om op elke manier te werken; hangend op de kop of rechtop zittend, samen of alleen, werken, lezen, overleggen, relaxen.

Fotografie: Roel van Tour Pim Top

Actie abonnement de Architect

Hoe zou jij gebruik maken van de PROOFF #005 SitTable?

 

Reageer op dit artikel