nieuws

i29 interior architects ontwerpt Room On The Roof voor Bijenkorf Amsterdam

Interieur

Voor het torentje van de Bijenkorf heeft i29 interior architects een ‘artist in residence’ ontworpen. Kunstenaars, schrijvers, musici, architecten en ontwerpers krijgen hier de mogelijkheid om onderdeel uit te maken van het programma. Maarten Baas zal als eerste de unieke werkplek in gebruik gaan nemen.

i29 interior architects ontwerpt Room On The Roof voor Bijenkorf Amsterdam

 

 

In de toren van het monumentale pand van de Bijenkorf Amsterdam is Room On The Roof gesitueerd. Nationale en internationale kunstenaars krijgen hier, in het historische hart van de hoofdstad, de mogelijkheid om aan hun projecten te werken. Een bed om te dromen, een verrekijker met uitzicht over de stad, een bijzonder menu om te eten en een perfecte locatie op de Dam geven de kunstenaars genoeg inspiratie.

 

Sprookjesachtige sfeer
Het bijzondere interieur, naar een ontwerp van i29 interior architects, biedt de kunstenaars tevens een unieke wereld om in te werken. Het bureau heeft een installatie gecreëerd waarin wordt gespeeld met schaal, waarneming en vervreemding. Op deze manier ontstaat een unieke wereld die te vergelijken is met het universum van Alice in Wonderland.

Eén zijde van het appartement is volledig wit, terwijl zich aan de andere zijde een wandvullend houten volume bevindt. In dit volume zijn alle verschillende functies, zoals een pantry, werkplek en bed, op elkaar gestapeld. Zo ontstaat een grote woonkast, waar je op verschillende niveaus kan verblijven en vanwaar je een ander perspectief op de wereld hebt. De monumentale spiltrap naar de koepel draagt bij aan de sprookjesachtige sfeer die de kunstenaars moet inspireren.

De komende twee jaar is het Rijksmuseum cultureel partner van het project.

 

 

Actie abonnement de Architect

Zou volgens jou een dergelijk sprookjesachtig interieur bijdragen aan de inspiratie van de kunstenaars?

Reageer op dit artikel