nieuws

Ikea in hotelbranche

Interieur

De vastgoedtak van Ikea, Inter Hospitality, heeft deze maand de eerste vestiging van zijn hotelformule Moxy geopend. Het zusterbedrijf van de Zweedse meubelgigant werkt hiervoor samen met hotelconcern Marriot. Het is de bedoeling over tien jaar 150 vestigingen in Europa te hebben, waaronder in Nederland.

Ikea in hotelbranche

Ook in Nederland zint Inter Hospitality op nieuwe hotels. In elk geval willen de partners hotels in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Gezien de lage hotelbezettingsgraad staat Rotterdam voorlopig niet op het verlanglijstje. Wanneer de eerste Nederlandse hotels worden opgeleverd, kan de onderneming niet zeggen. ‘We zijn al twee jaar op zoek naar grondposities op centrumlocaties tegen scherpe prijzen. Maar de markt is zeer competitief. Ook hebben we interesse in hotels aan de randen van stadscentra en op luchthavens’, aldus Andrews.

Het eerste Moxy-hotel is geopend in Milaan. Elk hotel telt 150 tot 300 kamers met prijzen die liggen tussen de 68 en 95 euro. Inter Hospitality laat de kamers prefab in Italië produceren en vervolgens per vrachtwagen vervoeren. De hotels kunnen binnen zes maanden in elkaar worden gezet.

De keten wordt als eerste serieus uitgerold in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, verklaart Andrews. ‘In Londen hebben we al drie grondposities verworven, onder meer nabij megawinkelcentrum Westfield Stratford en de Royal Docks. In Duitsland hebben we een positie nabij het vliegveld van München en willen we hotels in Berlijn en Hamburg.’

Bron: Vastgoedmarkt.nl/Het Financieele Dagblad 

Reageer op dit artikel