nieuws

Collectief Noord geeft Lommelse dieren (laatste) rustplaats

Interieur

Vanaf 1 augustus start Collectief Noord met het project ‘Dierencampus’ in Lommel. Het resultaat zou een combinatie moeten opleveren van een asiel voor katten en honden met een dierencrematorium. Hierbij wil men de relatie met de omliggende natuur geen onrecht aandoen en betrekken in de bouwplannen. Het einde van de bouwwerken is gepland in augustus 2015.

Collectief Noord geeft Lommelse dieren (laatste) rustplaats

De plannen van Collectief Noord houden een nieuwe weg in die het natuurgebied toegankelijk maakt. Door deze invalshoek kunnen de ontwerpers meer spelen met ruimte en voldoende plaats geven aan zowel het asiel als het crematorium. Eerst toont het asiel zich met een ‘kattentoren’, achteraan zijn er ‘hondenkamers’ voorzien waar de dieren elkaar kunnen ontmoeten, met zicht op de natuur. Op het einde van het pad zou dan het crematorium moeten komen, op de grens met het natuurgebied.

Lees verder op architectura.be

Reageer op dit artikel