nieuws

Design van de week: Grid system

Interieur

Nu woonruimtes kleiner worden en samensmelten met werkruimtes, verandert het gebruik van tafels, bureaus en kasten. Wat voor meubel grid system is, is niet gelijk te zeggen. Het ontwerp van Ying Chang is bedoeld om gewoontes en automatische reacties op alledaagse objecten uit te dagen. Hiermee onderzoekt ze de hedendaagse vorm en functie van meubilair. De onconventionele vorm zorgt voor een variëteit aan gebruiksmogelijkheden en laat elke gebruiker deze zelf te ontdekken.

Design van de week: Grid system

Dit idee vertaalde Ying Chang in een modulair systeem dat bestaat uit drie basiselementen. Een stalen basisframe, driedimensionale boxen van draadgaas en multifunctionele accessoires. Het flexibele systeem kan naar eigen behoefte worden ingedeeld door de boxen op verschillende manieren te groeperen en roteren. Aan de boxen kunnen aluminium, houten en betonnen elementen worden toegevoegd naargelang de gewenste functie.

  

“De directe waarneming van vorm wordt vaak beperkt door ingewortelde reacties. De tafel is een van de meest gebruikte objecten in ons leven; het is een plek voor werk en actie, maar ook een plek om dingen uit te stallen. Toch is de platte oppervlakte altijd hetzelfde gebleven”, aldus Ying Chang.

 

De ‘tafel’ is een elastisch ontwerp en past zich aan aan de behoefte van de gebruiker. “Het driedimensionale platform biedt tijdelijke ‘parking spots’ met verschillende mogelijkheden voor kortdurend gebruik, zoals ontbijten, het lezen van je e-mail of het schrijven van een briefje.”

Video

klik op de afbeelding om de video te starten

Reageer op dit artikel