nieuws

Video van de Week: Walking city

Interieur

Steden zijn altijd in beweging. In een voortdurend spel van transformatie passen zij zich aan een veranderende maatschappij. De film van deze week behandelt dit thema op een interessante manier. Zet de weergave op fullscreen en zie hoe het figuur zich aanpast; altijd veranderend en altijd voorwaarts bewegend.

 

Walking city is een langzaam evoluerende video sculptuur. De stad wordt in de film weergegeven als een wandelend mensfiguur. Grote inspiratiebron voor de film was het werk van de avant-garde groep Archigram. Dit collectief van architecten werd in de jaren ’60 opgericht in London. Zij haalden hun inspiratie uit technologie en gebruikte deze om een nieuwe werkelijkheid te creëren. De vormentaal van materialen en patronen is afgeleidt van radicale architectuur. Met enige fantasie komen vormen voorbij die doen onder meer denken aan het werk van Zaha Hadid, Kengo Kuma en Frank Gehry. De verschijningsvorm van de nomadische stad verandert voortdurend. De vorm past zich steeds aan het milieu dat ze tegenkomt aan. Zo ontstaat een continue bewegend figuur, onbewogen doormarcherend met de blik op oneindig.

Alles digitaal

De film is gemaakt door Universal Everything. Deze studio werd in 2004 opgericht door Matt Pyke en houdt zich bezig met mediakunst en design. De projecten zijn nogal breed: van het regisseren van films en het nadenken van brand-identity, tot digitale installaties en stadion evenementen. Het bureau heeft een kenmerkende audiovisuele aanpak die in alle projecten tot uiting komt. Ze mixen een eigentijds grafische vorming met een menselijke aanwezigheid. De mens en het menselijk lichaam spelen een grote rol.

 

Architecture + Evolution + Movement

 

Creative Director : Matt Pyke
Animatie : Chris Perry
Muziek : Simon Pyke

Reageer op dit artikel