nieuws

Design van de Week: NODO Kabinet

Interieur

Geen greep, ring of knop maar letters en symbolen als handvat. Het design van de Week is dit keer een kabinet met een bijzondere manier van openen. Maak kennis met het NODO kabinet van Andrea Brugnera

Design van de Week: NODO Kabinet

Een vierkant met negen gaten en een touw, meer heb je niet nodig als handvat. Het touw kun je op verschillende manieren door de gaten heen rijgen. Een veelvoud aan handvatten, gecreëerd door één simpel concept. Elke deur een ander handvat of zelfs per keer wisselen van configuratie, het is allemaal mogelijk.  

 

Italiaanse design

Andrea Brugnera studeerde in 2009 af bij de afdeling Wood Industries van de Universiteit van Padua. Hij schreef een thesis over “Honeycomb cardboard furniture,” en specialiseerde zich in kartonnen installaties en kindermeubilair. Sinds 2004 werkt hij in de studio van Luciano Bertoncini in Treviso.

 

Meer dan een meubel

Het meubel zelf is minimalistisch vormgegeven, met heldere lijnen en een strakke afwerking in eikenfineer. De basis is een vuren blokplaat die wordt bekleed en gelakt met een lak op waterbasis. Behalve dit kabinet bestaat de NODO-serie uit enkele andere kasten zoals een dressoir en een ladekast. De meubels worden gemaakt door Live In, een familiebedrijf uit Colle Umbert, Italië, en steunt daarmee de lokale ondernemers. Dit past bij de visie van het merk Formabilio die de NODO collectie in hun assortiment hebben opgenomen. Zij zijn een online start-up bedrijf dat rechtstreeks werkt met ontwerpers en kleine producenten. Volledig Made in Italy dus. En gewoon te koop via internet.

 

Reageer op dit artikel