nieuws

Design van de Week: Frame Chair van Hayo Gebauer

Interieur

Elke week kiezen wij het Design van de Week en tijdens de selectie komen heel wat stoelen voorbij. Sommige zijn bijzonder van vormgeving of gewoon erg mooi. Maar soms komt er ook een stoel voorbij waarvan je denkt dat hij al lang bestaat. Zo eenvoudig en zo vertrouwd. Toch is de stoel gloednieuw. Het Design van de Week is zo’n stoel: de Frame Chair van de jonge ontwerper Hayo Gebauer.

Design van de Week: Frame Chair van Hayo Gebauer

 

Het ontwerpen van stoelen heeft een lange geschiedenis en op een gegeven moment zou alles al bedacht moeten zijn. Toch blijken ontwerpers steeds opnieuw in staat ontwerpen te creëren die niet alleen nieuw en origineel, maar ook verrassend eenvoudig en helder van ontwerp zijn.

Less is more

Twee frames, een zitvlak en een rugvlak, meer is het niet. Hoewel de Frame Chair van Hayo Gebauer fragiel oogt, is hij verrassend sterk door de slimme verbinding van de individuele onderdelen. De twee framedelen houden het zitvlak in slechts vier punten bij elkaar, meer is niet nodig. De vier losse onderdelen zijn gemaakt van plaatmateriaal dat op elkaar gelijmd is. Door slim gebruik te maken van het materiaal was het mogelijk een stoel te creëren met een eenvoudig productieproces en een heldere manier van opbouwen. De stoel is leverbaar in gekleurd of naturel essenhout.

 

Jong talent

Hayo Gebauer is een jonge designstudent uit Duitsland Hij studeert momenteel zowel Industrial Design als Communication Design aan de Hochschule für Bildende Künste in Braunschweig. Zijn ontwerpen kenmerken zich door eenvoudige constructies, basic materialen en vaak een toevoeging van humor. Nieuw maar toch opvallend vertrouwd, alsof ze er al jaren zijn. Het kenmerk van tijdloos design.

Reageer op dit artikel