nieuws

Video van de week: Tape Paris in Palais de Tokyo

Interieur

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op, omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment zijn. Deze week: Tape Paris van Numen / For Use in Palais de Tokyo.

 

Tape Paris is onderdeel van de tentoonstelling Inside in Palais de Tokyo. De installatie is een ontwerp van het kunstenaarscollectief Numen / For Use, die het hele gebouw willen transformeren in een stuipachtig wezen met gladde binnenwanden. Tape Paris bestaat uit een uitgerekte huid die men via een toegangspoort kan betreden.

Tape Paris is door twaalf mensen in tien dagen tijd opgebouwd en bereikt een hoogte van zes meter in de grote hal van het museum. Het doolhof van doorschijnende gangen kan door bezoekers worden betreden. In de video wordt deze kracht van de installatie op sterke wijze in beeld gebracht. Wij willen er zelf ook graag doorheen lopen.

 

Tape Paris is nog tot 11 januari 2015 te bezoeken in Palais de Tokyo in Parijs.

Reageer op dit artikel