nieuws

Video van de week: Postcards from Pripyat, Chernobyl

Interieur

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op, omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment zijn. Deze week: Postcards from Pripyat, Chernobyl.

 

 

Na de kernramp van 1986 is Tsjernobyl, vanwege de hoge radioactiviteit, afgesloten. De bewoners zijn vertrokken en hebben een spookstad achtergelaten. De natuur heeft daardoor vrij spel gekregen rondom, tussen en in de oude gebouwen.

Vorige week publiceerde Danny Cooke een indrukwekkende film over Tsjernobyl. Met een drone maakte hij vanuit de lucht beelden van het verlaten gebied. De verlaten gebouwen zien er spookachtig uit, wat een beklemmend gevoel oplevert. De video is zeker de moeite waard om te bekijken. 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel