nieuws

Video van de Week: Augmented Skin

Interieur

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op, omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment. Het filmpje van deze week toont het designproject ‘Augmented Skin’, waarbij handwerk wordt gecombineerd met digitale simulaties. Dit resulteert in spectaculaire structuren en een prachtige video.

Video van de Week: Augmented Skin

Het project ‘Augmented Skin’ is bedacht door drie studenten van The Barlett’s School of Architecture in Londen. Het inmiddels afgestudeerde trio bestaat uit Kazushi Miyamoto, Youngseok Doo en Theodora Maria Moudatsou. In de opdracht werden de studenten aangespoord om ‘nijverheid en eigenproductie in het tijdperk van digitaal ontwerpen’ te onderzoeken.

Augmented Skin is geïnspireerd op het menselijk lichaam: skeletachtige vormen worden omwonden met een elastisch, vlezig materiaal. De basis voor het project wordt gevormd door geraamtes van houten stokken. Middels digitale simulatietechnieken zijn de houten structuren geoptimaliseerd wat betreft vorm en sterkte. De geraamtes worden vervolgens gewikkeld in een elastische stof en kunnen zo dienen als mal voor materialen als plastic en beton. Zo ontstaat er een breed scala aan – relatief goedkope – ontwerpmogelijkheden, voor bijvoorbeeld meubilair en architectuur.

In de video worden mogelijke toepassingen voor het gietproces belicht, waaronder paviljoens en bruggen. De prachtige visualisaties van het ontwerpteam resulteren in een hypnotiserend filmpje vol innovatieve, architectonische vormen. Klik op de afbeelding hieronder om de video te starten.

 

 

Reageer op dit artikel