nieuws

Atelier to the Bone ontwerpt Broeinest Eindhoven

Interieur

Het jonge bureau Atelier to the Bone heeft de ontwerpwedstrijd voor het Broeinest, een ontmoetingsplek voor creatieve ondernemers in Eindhoven, gewonnen. Met speciaal ontworpen flexibele meubels geven zij een dynamische nieuwe invulling aan de complete begane grond van het Glasgebouw op Strijp-S. Het Broeinest kan zich daardoor op elk moment aanpassen aan de behoefte van de verschillende gebruikers.

Atelier to the Bone ontwerpt Broeinest Eindhoven

Naar een initiatief van Baars & Bloemhoff opent in januari het nieuwe concept Broeinest haar deuren op Strijp-S. Hier krijgen (interieur)architecten en andere creatieve ondernemers uit Eindhoven de mogelijkheid zich samen te vestigen in een inspirerende omgeving. Voor de inrichting van deze ontmoetingsplek werd in juni een prijsvraag uitgeschreven, waar veel interessante inzendingen voor binnenkwamen. Uiteindelijk riep de jury, onder leiding van Hans Maréchal, Atelier to the Bone als winnaar uit.

 

Meervoudig ruimtegebruik
In de huidige dynamische wereld wenst men telkens een werkruimte die aansluit op de behoefte van de gebruiker. Atelier to the Bone sluit hier in het ontwerp van het Broeinest op aan door een flexibele omgeving te introduceren. Op elk moment kan deze naar de wensen van de creatieve ondernemer worden aangepast.

Het Broeinest kan daardoor overdag functioneren als een werkplek en ontmoetingsplek, terwijl het vervolgens in een handomdraai omgetoverd kan worden in een presentatieruimte voor ’s avonds. Ondernemers hebben er de gelegenheid hun ideeën en ontwerpers aan bezoekers te tonen in een expositie. En weer op een ander moment kan het gebouw diensdoen als een workshopruimte. Dit levert een flexibel concept dat altijd aansluit bij de behoefte van de gebruikers.

 

Multifunctioneel meubel
Dit flexibele concept wordt mogelijk gemaakt door een speciaal voor het Broeinest ontworpen meubel dat geïnspireerd is op de oude magazijnstellingen van Philips die hier ooit stonden. Uit plaatmateriaal worden op eenvoudige wijze meubels samengesteld die eenvoudig verplaatsbaar en aanpasbaar zijn. Dit maakt oneindig veel toepassingen van het meubel mogelijk die goed aansluiten bij de wensen van de gebruikers.

In januari wordt het Broeinest daadwerkelijk geopend. Geïnteresseerde kunnen de ruimte al bekijken tijdens de Dutch Design Week (van 18 tot 26 oktober), waarbij verschillende exposities te bezichtigen zijn.

Reageer op dit artikel