nieuws

Design van de week: ultieme kruk door Alison Brooks en Felix de Pass

Interieur

The Wish List is een project waarbij een bekende en een startende ontwerper aan elkaar worden gekoppeld. De initiatiefnemers, meubelmerk Benchmark en de American Hardwood Export Council, vroegen aan bekende designers welk gebruiksvoorwerp ze zoeken voor hun huis, maar nog niet hebben kunnen vinden. Aan de jonge ontwerpers vervolgens de taak dit gedroomde object te realiseren in één week. Architecte Alison Brooks vroeg Ontwerper Felix de Pass de ultieme kruk te ontwerpen voor in de keuken.

Design van de week: ultieme kruk door Alison Brooks en Felix de Pass

De kruk waar Felix de Pass uiteindelijk mee kwam, heeft inderdaad iets ultiems. Door het gebruik van kersenhout (voorgeschreven door Alison Brooks vanwege herinneringen aan haar jeugd) en roestvrij staal krijgt het ontwerp iets klassieks, alsof de kruk al jarenlang in productie is. De eenvoudige vorm van de voet verbergt echter een complex maakproces, waarbij elke poot driedimensionaal gefreesd moest worden om het gewenste resultaat te bereiken.

 

Het ontwerp werd verder fijngeslepen door Benchmark, die meehielp met het ontwerpen van een strakke aansluiting van de roestvast stalen ring op het houten frame. Ook Brooks droeg haar steentje bij. Samen met De Pass dimensioneerde ze de zitting iets slanker. Het eindresultaat is porno voor detail-fetishisten. De kruk zal waarschijnlijk in productie genomen worden door Benchmark.

 

De kruk en andere ontwerpen die voortkwamen uit het Wish List Project, zijn te zien tijdens de London Design Week in het Victoria Albert Museum. De tentoonstelling blijft daarna te bezichtigen tot en met 24 oktober 2014.

 

Reageer op dit artikel