nieuws

Agendatip: Maken in Aken en Kerkrade

Interieur

Nog niets te doen komend weekend? En wel kinderen over de vloer? Dan kun je in Kerkrade naar de Mini Maker Fair. En als je er nog een dagje aan vast kunt knopen: op maandag is net over de grens de eerste Europese Fab lab conferentie.

Hoewel de Mini Maker fair zich op gezinnen richt, lijkt het programma ook zeer geschikt voor volwassenen met een voorliefde voor ‘maken’. 3D printers, Arduino en de strandbeesten van Theo Jansen. Als dit rijtje je als muziek in de oren klinkt, is Kerkrade dit weekend ‘the place to be’. Ook Markus Kayser is aanwezig met zijn Solar Sinter.

Op maandag 9 september wordt het serieuzer, als in Aken de Fab Lab Con plaatsvindt. De grootste TU van Europa  biedt die dag gastvrijheid aan de beste fabbers van ons werelddeel. Onder meer Enrico Dini is van de partij.

Reageer op dit artikel