nieuws

Donkere Kamer internationaal onderscheiden

Interieur

Vorige week zijn in Stockholm Kossmann.dejong en het Nederlands Fotomuseum onderscheiden met een International Design & Communication Award voor de vaste presentatie De Donkere Kamer in de categorie Best Exibition Layout.

Donkere Kamer internationaal onderscheiden

 

 

 

De tentoonstelling De Donkere Kamer is een permanente presentatie met foto’s, film en muziek over 185 jaar Nederlandse fotografie. Voor de tentoonstelling is een ruimte van 250 m2 omgebouwd tot een bijzondere donkere kamer. In deze interactieve donkere kamer baden 50 ontwikkelbakken in rood licht en is een lichtwand met tijdslijn te zien die op een enorme negatiefstrook lijkt. De bezoekers kunnen zelf 22 filmpjes activeren door het vel dat zij bij aanvang hebben ontvangen in een ontwikkelbak te leggen. De filmpjes zijn gemaakt is samenwerking met Tungsten Studio, Amsterdam.

Eerder ontving De Donkere Kamer van Kossmann.deJong de Gouden Reiger, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan uitmuntende projecten op het gebied van audiovisuele en interactieve doelgroep-communicatie. Daarnaast ontving de tentoonstelling een nominatie bij de International Design Excellence Awards 2012 (USA) en een eervolle vermelding bij de Design Week Awards 2012 (UK).

 

Reageer op dit artikel