nieuws

Directiewisseling meubelmerk Pastoe

Interieur

De Raad van Commissarissen en de directie van het Utrechtse meubelmerk Pastoe maakten dit weekend bekend de samenwerking tussen Pastoe en haar directeur, Remco van der Voort, per 1 juni te beëindigen. De reden van deze gezamenlijke beslissing is het verschil van inzicht over het te voeren beleid.

Directiewisseling meubelmerk Pastoe

De Raad van Commissarissen van Pastoe bedankt in het persbericht dat hierover is uitgestuurd Remco van de Voort voor zijn inzet gedurende de afgelopen elf jaar en voor het organiseren van het 100-jarige jubileum van het meubelmerk in het bijzonder.

De taken van Remco zullen worden overgenomen door oud Pastoe-directeur Harm Scheltens (bestuur en productontwikkeling), Liesbeth Veen – van Adrichem (marketing en verkoop), Ben Prins (productie en inkoop) en Kees de Keijzer (financiën).

 
Remco van der Voort met ontwerper Konstantin Grcic in de Kunsthal bij de kast Clouds, die speciaal is ontworpen voor het 100-jarig jubileum van Pastoe.

Pastoe verlaat Rotsoord

De geschiedenis van Pastoe verandert binnenkort nog een keer: ingeklemd tussen de Rivierenwijk en Hoograven vertegenwoordigde de Pastoe-fabriek al ruim tachtig jaar lang de maakindustrie in Utrecht. Daar komt een einde aan als de plannen voor de toekomst van het beeldbepalende complex op Rotsoord doorgaan. tijdens de jubileumviering is gezocht naar een nieuw onderkomen voor de productie, in verband met de herbestemming van de fabriek tot een culturele broedplaats. Door er een theaterzaal, expositieruimte, horeca en werkruimtes voor creatieve industrie te huisvesten, wordt de Pastoe-fabriek een plek waar mensen kunnen vertoeven en waar ontwerpers in contact kunnen komen met hun publiek.

Reageer op dit artikel