nieuws

Superuse Studios ontwerpt interieur voor OBJECT

Interieur

De designbeurs OBJECT in het NAi te Rotterdam is in volle gang. Het architectenbureau Superuse Studios (voorheen 2012architecten) kreeg de opdracht het interieur van de beurs te ontwerpen. Daarbij ging ze uit van de Louis Kahn tentoonstelling. Doorgaans wordt een tentoonstellingsontwerp na afloop afgebroken, ditmaal wordt ze dus hergebruikt.

Superuse Studios ontwerpt interieur voor OBJECT

Superuse Studios maakt in haar werk gebruik van de bestaande omgeving. Daarin gaat ze continu op zoek naar de kwaliteiten van het bestaande, die ze vervolgens transformeren naar iets nieuws. Het bureau heeft ook in deze opdracht hun visie sterk kunnen doorvoeren. De inrichting van de afgelopen tentoonstelling in het NAi over de architect Kahn is als uitgangspunt genomen voor de designbeurs.

Gerecycled interieur

Alle faciliterende functies die ontbraken in de Kahn-tentoonstelling en nodig waren voor OBJECT2013, zoals de ontvangstbalie, de bar en de leestafel, zijn gemaakt van afgedankte rioolbuizen. De vitrines voor de exposanten worden als perforaties in de monumentale wanden van de Kahn-tentoonstelling uitgevoerd. Door deze perforaties worden de meubels en de wanden familie van elkaar en verandert de uitstraling van de hele zaal: een monumentale architectuurtentoonstelling wordt een open en transparante beursvloer. Verkleurde en beschadigde vlakken in de wanden zijn met grijze verf overgeschilderd. Zo worden de verkleuringen juist geaccentueerd in plaats van gecamoufleerd.

 
Fotograaf Denis Guzzo

OBJECT 2013 is tot 10 februari te zien en toont het werk van nationale en internationale, gevestigde en upcoming designers op het snijvlak van architectuur, fashion, design en beeldende kunst.

 

Reageer op dit artikel